Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore//CAS/Skydda/Attachment/News/SE/2023/2023_zekler_solskydd_640x250_SE.jpg

Skyddsglasögon med UV-skydd för att skydda ögonen från skadlig strålning

2023-06-12
Långvarig exponering för UV-strålning kan ha skadliga effekter på våra ögon. UV-strålar kan orsaka akuta och kroniska ögonproblem, inklusive ögonirritation, inflammation och synförlust.

Varför behöver du skyddsglasögon med UV-skydd?

De två huvudtyperna av UV-strålar som kan skada våra ögon är UV-A och UV-B. UV-A-strålarna har längre våglängd och kan nå de inre delarna av ögat, inklusive näthinnan. Långvarig exponering för UV-A-strålar kan öka risken för att utveckla ögonsjukdomar som grå starr (starr), förkalkning av näthinnan eller hudcancer runt ögonlocken. UV-B-strålarna har kortare våglängd och kan orsaka skador på ögats yta, vilket kan leda till inflammation och ögonirritation.

Personer som arbetar utomhus under långa perioder eller som ofta deltar i utomhusaktiviteter som skidåkning, strandliv, fiske och bergsklättring är särskilt utsatta för UV-strålar och måste vidta försiktighetsåtgärder för att skydda sina ögon. Att bära solglasögon eller glasögon med UV-skydd kan hjälpa till att blockera UV-strålar från att nå ögonen, vilket minskar risken för att utveckla ögonproblem.

Det är också viktigt att komma ihåg att UV-strålar inte bara påverkar våra ögon på soliga dagar, utan även på molniga och regniga dagar. Därför är det viktigt att ha solglasögon med UV-skydd regelbundet när du är utomhus. Kraven på moderna och pålitliga ögonskydd är extremt varierande, speciellt under de soliga vår- och sommarmånaderna.

Dessa egenskaper är särskilt lämpliga för utomhusarbete:

Skyddsglasögon med polariserade glas

Skyddsglasögon som har polariserade linser kan också minska reflexer från vatten, snö och andra reflekterande ytor som kan öka ögats exponering för UV-strålar. Skyddsglasögonen eliminerar starkt ljus och sol och reflektioner. De lämpar sig därför väl i miljöer med ytor med vatten, eller som är blanka och polerade, såsom sjöfart, fiske, bygg och anläggning mm.

Skyddsglasögon med imskydd

Skyddsglasögon med UV-filter kan kombineras med imskydd, så att glasögonen inte immar även när du utför ansträngande aktiviteter. Välj mellan olika linsfärger för att matcha väder- och arbetsförhållandena. Ladda ner broschyrer med Zeklers rekommenderade sortiment av skyddsglasögon med UV-filter.