Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore//CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/3X5A1511.jpg

Vi vill ha en positiv effekt för våra kunder

2023-06-07
Under maj månad har vi på Skydda fått ett helt nytt centrallager på industriområdet Rönnåsen i Ulricehamn. Det nya lagret ligger cirka 5 km från det gamla lagret och flytten har prioriterats under helgerna för att minimera påverkan på kunderna.

Vi automatiserar vår lagerbehållning

Skydda Groups logistikansvarig Mathias Sonninger, berättar att processen har gått enligt plan och att vi nu är i tid med flytten.

- Den nya lösningen kommer att ha en positiv effekt både för Skydda och för våra kunder. De fyra största fördelarna handlar om effektivitet, kvalitet, hållbarhet och leveranssäkerhet, påpekar Mattias.

Men den största enskilda skillnaden handlar om den automatiserade delen där varorna nu kommer till plockaren, och inte tvärtom.

Framöver kommer vi att använda oss av ett Autostore-lager där ett robotsystem kan arbeta dygnet runt. Här kommer robotar att arbeta 24/7, vilket innebär att det inte kommer att finnas några driftstopp på lagret. Det nya centrallagret har redan satts i drift.

-Detta innebär att Skydda får större möjlighet att utveckla vår lagerlogistik och totallogistiktjänst tillsammans med Logistikpartner. Tillsammans med vårt sortiment blir vi ännu mer konkurrenskraftiga inom PPE-branschen förklarar Mattias.

Hållbara lösningar

Logistikpartner är leverantör av logistiktjänster till Skydda och ansvarar för lagring, hantering och distribution. Mats Petersson, VD för Logistikpartner, berättar att det nya lagret är en modern logistikanläggning som kommer att skapa stora möjligheter för Skydda att utveckla sitt logistikerbjudande till kunderna.

-Den nya lösningen gör att Skydda kan utveckla och anpassa sitt logistikerbjudande och erbjuda sina kunder hållbara logistiklösningar av hög kvalitet i hela Europa, säger Petersson.

Han förklarar att de moderna lokalerna har en takhöjd på 11,7 meter och innehåller lagringsutrymmen för hantering av olika typer av varor.

Lagret har tillstånd för hantering av farligt gods och är även godkänt som tullager. Uppvärmningen av fastigheten sker med fjärrvärme och lagret är i stor utsträckning självförsörjande med el, eftersom taket är utrustat med solceller som genererar cirka 500 000 kWh per år. Lagret är också utrustat med en automatiserad plocklösning.

För kundens del kommer ett nytt automatiserat centrallager också innebära minskad behandlingstid för deras beställningar och minskad leveranstid för deras produkter. 

-Kunderna får en mer effektiv, mer hållbar och leveranssäker logistiklösning från oss. Tillsammans med en högre plockkvalitet ger detta ett högre logistiskt mervärde för kunden, avslutar Mathias Sonninger.