Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/Banner_tumb—news_400x350_Heckel_web_content.png

Skonyhet från Heckel – Unik kombination av komfort och kvalitet

2023-10-10
Med fyra nya modeller erbjuder Heckel innovativa arbetskläder som passar perfekt för arbetare inom bygg, industri, anläggning och jordbruk.

Fackhandeln och Skyddas partner, Oslo Workwear, har nyligen fått Blue Line-kollektionen i sina hyllor. Verkställande direktör Mariwan Ahmadi är full av lovord om det senaste tillskottet från Heckel.

Inom bygg- och anläggningsbranschen använder man ofta den här typen av skor i över sju timmar om dagen. Det faktum att skorna är metallfria - att man istället använder komposit och textil i spikskyddet - gör dem mer bekväma och användarvänliga, förklarar Ahmadi (bilden).

Dessutom har man fokuserat på GTX, läder, Boa Fit-snörningssystem och bra ergonomi, vilket gör att skorna passar alla från rörmokare till trädgårdsmästare. Vi har tidigare haft Heckels winter-boots-serie med GTX som våra kunder uppskattade mycket. Nu är vi mycket spända på mottagandet av Blue Line-serien, fortsätter han.

Egenutvecklade egenskaper

Heckel har varit världsledande inom tillverkning av skyddsskor sedan 1970. År 2011 blev Heckel en del av Uvex-gruppen, som är ett välkänt varumärke i Skyddas sortiment.


– Tack vare en unik kombination av komfort och kvalitet är Heckel-namnet synonymt med förstklassigt skydd även under extrema förhållanden, förklarar Tobias Fredriksson, kategorichef på Skydda Group (bilden).

Gemensamt för alla de nya modellerna är egenskaper som slitstark teknologi med "GRIPSTEP"-profil som säkerställer bättre grepp under alla förhållanden, ergonomiska linjer som följer fotens naturliga rörelse och användarvänligt Boa Fit-snörningssystem.

Det som verkligen gör Heckel Blue Line-kollektionen unik är den så kallade "Macsole-teknologin". Detta är Heckels egen teknologi för gummisulor, tillverkade av exklusiva blandningar av nitrilgummi som ger enastående skydd mot extrema temperaturer.

– Detta är helt enkelt extremt mångsidiga, hållbara och motståndskraftiga skor. Dessutom bidrar de naturliga egenskaperna hos gummit till långvarig stötdämpning och minskar tröttheten som är förknippad med att gå eller stå under längre perioder, förklarar Fredriksson - och tillägger:

– Under en arbetsvecka blir det många timmar med arbetskläder på fötterna. Vi vet hur viktigt det är att ha rätt och bekväma skor som ger det skydd du behöver.