Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore//CAS/Skydda/Attachment/News/SE/2024/2024_sweden_rock_thumb_400x250.jpg

Sweden Rock: Bygger Sveriges 7:e största stad på få veckor – med säkerhet i fokus

2024-05-30
Sweden Rock-festivalen, en av Skandinaviens största rockfestivaler, lockar omkring 140 000 besökare över fyra dagar. Med detta antal besökare skulle festivalen, om den vore en stad, vara Sveriges 7:e största. Byggandet av denna "stad" kräver omfattande förberedelser och stort fokus på säkerhet. Som en del av förberedelserna har festivalens samarbete med Skydda blivit en viktig faktor för att förbättra arbetsplatssäkerheten för alla inblandade. Head of Production Pelle Åberg, som har huvudansvaret för säkerheten på arbetsplatsen, uttrycker stor tillfredsställelse med de nya skyddshjälmarna Zone från Zekler. Åberg har länge fokuserat på att upprätthålla stränga säkerhetsstandarder, och de nya hjälmarna är ett viktigt tillskott till detta arbete.

– Sweden Rock är som vilken annan arbetsplats som helst med noggrann arbetsmiljödokumentation och riskanalys både internt och hos våra samarbetspartners. Det är avgörande att alla anställda är ansvarsfullt utrustade med hjälm, skyddsskor och skyddsväst när de arbetar på festivalområdet, säger Åberg.

Med många arbetare på plats samtidigt är det nödvändigt med god planering och bra ordning. Åberg betonar vikten av att ge de anställda skyddsutrustning som är lämplig för de arbetsuppgifter de ska utföra. De nya skyddshjälmarna från Zekler, som matchar teamets säkerhetsvästar i en stark orange färg, vilket hjälper till att göra arbetarna mer synliga och därmed säkrare.

Detta samarbete med Skydda markerar en betydande förbättring i säkerhetsutrustningen som är tillgänglig för arbetarna på Sweden Rock. Skydda har sett till att alla arbetare som är involverade i uppbyggnaden av festivalen nu har tillgång till modern och effektiv utrustning, vilket bidrar till att minska risken för skador.

– En lyckad festival för vår del är när alla kommer hem oskadda med härliga minnen från festivalen, konstaterar Åberg.

Byggandet av denna tillfälliga "stad" på få veckor markerar en betydande prestation, både logistiskt och säkerhetsmässigt. Skydda har sett till att alla arbetare som är involverade i uppbyggnaden av festivalen nu har tillgång till moderna och effektiva skyddshjälmar, vilket bidrar till att minska risken för skador.

Sweden Rock-festivalen fortsätter att vara en pionjär inom arbetsplatssäkerhet i festivalbranschen, och samarbetet med Skydda är ett exempel på hur engagemang för säkerhet kan gå hand i hand med evenemangets framgång. Med fokus på att alla kommer hem oskadda sätter festivalen en ny standard för säkerhet och trivsel på arbetsplatsen.