Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore//CAS/Skydda/Attachment/News/SE/2024/2024_Guide_top_full_640x250.jpg

Guides nya kemskyddshandskar är avgörande för din säkerhet

2024-03-01
Exponering för kemikalier kan ha negativa effekter på din hälsa om inte tillräckligt skydd används. För att förebygga svåra skador erbjuder Guide ett sortiment av kemikaliebeständiga handskar, var och en med unika skyddsegenskaper.

Hantering av kemikalier innebär betydande risker, vare sig det gäller produktion, underhåll, städning eller andra verksamheter. Ju högre genombrottstid desto längre kan du bära handsken innan kemikalierna tränger igenom. Men ha i åtanke att kemikalien fortfarande påverkar handskmaterialet negativt även om handsken inte används. Använd en ny handske vid varje tillfälle för att vara på den säkra sidan.

Läs användarinstruktionerna som medföljer varje skyddshandske för mer detaljerad information om din specifika handske. Det finns även mer att lära sig i den europeiska standarden för kemskyddshandskar EN ISO 374-1:2016.
 

PRO-CHEM-serien

Guide Pro Chem-serien är det självklara valet för de som arbetar inom högriskområden med kemikalier. Dess kemikaliebeständiga egenskaper ger omfattande skydd mot även de mest aggressiva kemikalierna och lösningsmedlen. Varje handske i Pro Chem har unika funktioner för att hantera specifika risker och krav, vilket säkerställer optimal prestanda. Starka ergonomiska egenskaper, inklusive en tät passform, mjukhet och flexibilitet, erbjuder maximal komfort och precision.

Pro Chem™ rekommenderas för kemisk bearbetning och förberedelse, hantering, rengöring, bränslehantering och underhåll.

I denna serie ingår 4020, 4038, 4042, 4022, 4034 och 4044.

PRO CHEM DISPOSABLE-serien

PRO CHEM DISPOSABLE serie erbjuder exceptionellt kemiskt skydd mot farliga ämnen samtidigt som de garanterar utmärkt komfort och fingerfärdighet över olika tillämpningar. Dessa flexibla och mångsidiga engångshandskar passar för en mängd olika industrier, såsom läkemedel, bil, petrokemi och jordbruk.

PRO CHEM DISPOSABLE rekommenderas för provtagning och bearbetning, laboratorieanalys, reparation och underhåll och överföring av vätskor.

I denna serie ingår 7014, 7020 och 7012.

XLNT 9510

Guide XLNT 9510 kombinerar exceptionell kemikaliebeständighet med enastående precision. Det tvålagers vätsketäta nitrilbeläggningen, med Guide XLNT teknologi, ger överlägset grepp både i oljiga och torra miljöer. Utmärkt fuktreglering och enastående skydd mot skadliga vätskor och kemikalier. Hög fingertoppskänslighet även under de mest krävande förhållandena.

XLNT rekommenderas för hantering och rengöring av delar, provtagning, montering och komponentmontering, applicering och verktygshantering.

Läs mer om Guide 9510.

XTRM CHEM-serien

Kemskyddshandskar i XTRM CHEM-serien är speciellt framtagna för användning i tunga och medeltunga miljöer. Utöver hög skyddsnivå mot kemikalieexponering, har de olika modellerna enskilda egenskaper som möjliggör god fingerfärdighet och grepp, samt ytterligare skydd mot skärskador, värme med mera.

XTRM CHEM rekommenderas för hantering av kemikalier, lastning och blandning, underhåll och reparation av utrustning, justering av pumpar, rör och ventiler.

I denna serie ingår Guide 9401, 9403, 9404W och 9405.