Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore//CAS/Skydda/Attachment/News/SE/2021/2021_v21_elyte_fullimage.jpg

Elyte - effektiv ytdesinficering utan skadliga ämnen

2021-05-28
Elyte desinfektionsspray är en mild och effektiv form av ytdesinfektion med bättre saneringseffekt än både klorin och alkohol. Eftersom desinfektionsmedlet är alkoholfritt är det lämpligt för användning på ytor och föremål som måste desinficeras ofta. Desinfektionssprayen kan användas även på kläder, textilier och andra känsliga material som annars kan ta skada av alkoholhaltiga medel. Elyte eliminerar mikroorganismer som svampar, bakterier och virus på kort tid och bidrar inte till utvecklingen av multiresistenta bakterier.

Desinfektionsmedlet är inte brandfarligt och det finns därför inga begränsningar eller risker vad gäller lagring, transport eller miljö. Desinfektionsmedlet är biologiskt nedbrytbart och kan därför användas både utomhus och inomhus och är helt säkert för ammande och gravida kvinnor. Det lämnar inga skadliga rester.

Vad är desinfektionsmedel Elyte?

Desinfektionsmedlet Elyte är effektivt, alkoholfritt och helt säkert att använda. Det är skonsamt, med ett PH-värde på 6,5-7 och torkar inte ut huden. Den aktiva substansen i desinfektionsmedlet är hypoklorsyra, som utvecklas genom elektrolys av rent vatten och salt. Det bidrar inte till utvecklingen av multiresistenta bakterier och är effektivt mot alla typer av virus, svampar och bakterier. Det är säkert både inomhus och inomhus. Elyte finns i en 0,5 liters flaska eller 5 liters dunk. Du kan ladda ner ett produktblad här.

Var kan Elyte användas?

Områden som sprayen är lämplig för användning:

 • Kontor
 • Handtag
 • Arbetsutrustning och verktyg
 • I bilen
 • Väntrum och gemensamma vardagsrum
 • Betalterminaler
 • Industrier

Elyte är lämplig att använda på ytor och utrustning som behöver desinficeras ofta, som dörrhandtag, betalterminaler, platser i kollektivtrafiken och i väntrum, knappar i hissen och utrustning i gymmet. Dessutom är den anpassad för desinfektion av utrustning inom industri, byggen, skolor, butiker och kaféer. Elyte är också anpassad för privatpersoner och hushåll och desinfektionsmedelssprayen kan bland annat användas i bilen.

Vem kan använda Elyte?

Vi har flera olika typer av sk Fogger för att fördela desinfektionsmedlet effektivt. Dessa är lämpliga för allt från privatpersoner till professionella städare. Detta då ingen speciell expertis krävs för att använda en Fogger, och man behöver inte ta hänsyn till miljön eftersom Elyte är biologiskt nedbrytbart.

Exempel på vem som kan använda Fogger:

 • Industri
 • Byggarbetsplatser
 • Biluthyrning
 • Saneringsföretag
 • Privatpersoner och hushåll
 • Städföretag
 • Skolor och dagis
 • Hälsoinstitutioner
 • Butiker
 • Offentliga kontor
 • Hotell och stora hushåll
 • Idrottsanläggningar

Sprayningen kan göras enkelt genom att använda en motordriven spruta som producerar en fin dimma med mikrodroppar av desinfektionsmedlet Elyte, som lägger en film över de områden som ska desinficeras. Med denna metod kan du snabbt täcka ett stort område, och eftersom vätskan avdunstar av sig själv behöver du inte tvätta eller torka ytorna efteråt. Detta gör metoden mycket tidseffektiv och enkel.

Olika typer av Fogger

Kompressordriven Elyte Fogger

Den kompressordrivna Fogger Elyte kommer i ett fodral med hjul som är lätt att transportera. Med en kapacitet på 1 liter kan man effektivt täcka rumsstorlekar på upp till 25 m2 eller upp till 60 m3. Foggern kan användas både för hand och stationärt. Enheten har en inbyggd 230 volt gaskompressor och väger 20 kilo. Det fungerar genom att kompressorn producerar en dimma av desinfektionsmedel som lägger sig på ytorna och föremålen i rummet.

Elektrisk fläktdriven Elyte Fogger

En handhållen enhet för desinfektion av alla typer av ytor och föremål. Den är kompakt och bärbar med en kapacitet på 4 liter och en vikt på 3,5 kilo. Det fungerar genom att snabbt och effektivt fylla stora ytor med en dimma av desinfektionsmedel som lägger sig på alla ytor. Med en kapacitet på 4 liter kan den snabbt och effektivt desinficera områden på upp till 100 m2.

E-spray Elyte Fogger

Elektrostatisk hygieniseringsteknik, E-Spray, är en professionell pistolspruta som använder principen för elektrostatisk induktion för att fördela desinfektionsmedel effektivt och enhetligt på ytor. E-Spray är lätt och mycket bekvämt, drivs av ett litiumbatteri (medföljder) som gör att du kan utföra hygienisering i flera timmar, fritt och var som helst, utan att vara bunden av en kabel. Lösningen sprutas i mycket små och lätta droppar, som når varje punkt i området som ska behandlas och sedimenterar effektivt.

Uppladdningsbar Nanospray Elyte mini

En liten och praktisk fogger med nanopartiklar perfekt för kontoret och i en bil eller andra platser med små ytor som kylskåp i butiker, diskar, toaletter, väntrum etc. Behållaren rymmer 3 dl.

Ladda gärna ner en produktblad här.