Laddar
Laddar
Laddar

Olika typer av ögonskydd

Ögonskydd ska användas på arbetsplats där det finns risk för ögonskador. Det finns flera olika typer av ögonskydd och det är viktigt att välja den som passar bäst i den aktuella arbetsmiljön. Hos oss på Skydda hittar du ett noga utvalt sortiment av skyddsglasögon från välkända varumärken för mekaniska-, kemiska- och strålningsrisker. Vi erbjuder skyddsglasögon med olika sorters beläggning, med repskydd och imskydd och både klara och färgade linser. Behöver du använda dina korrigerande glasögon finns även skyddsglasögon som passar utanpå dem. Vi har olika typer av skyddsglasögon som till exempel korgglasögon och svetsglasögon.

Skyddsglasögon

Vi delar in skyddsglasögon efter vanliga skyddsglasögon, korgglasögon och svetsglasögon.

Skyddsglasögon

Skyddsglasögon ska alltid ha sidoskydd för att förhindra partiklar att tränga in i ögonen. Det finns skyddsglasögon med både klara och färgade linser. Vissa glasögon går även att använda utanpå vanliga glasögon.

Korgglasögon

Korgglasögon sluter helt tätt runt ögonen och används vid risk för stänk av kemikalier eller i miljö med mycket partiklar. Dessa kan bäras över vanliga glasögon och har justerbart nackband. Många har även ventilation och imskyddad lins.

Svetsglasögon

Svetsglasögon skyddar ögon mot strålning i samband med svetsarbete. Dessa finns som heltäckande eller uppfällbara modeller. Svetsglasögonen kan väljas med olika täthetsgrader. 

Ansiktsskärmar

I vissa miljöer behöver man skydda både ögon och ansikte och då är ansiktsskärmar ett bra val. Siktskivor finns i olika material för att passa till olika miljöer. Ansiktsskärmar går även att kombinera ihop med skyddshjälm och hörselskydd.

Svetsskärmar

Svetsskärmar används i miljöer för att skydda ögon och ansikte mot strålning i samband med svetsarbete. En del svetsskärmar bländar automatiskt ner då ljusbåge tänds. Detta möjliggör arbete med båda händerna under hela svetsprocessen samt ökar kvaliteten och gör så att ”svetsarnacke” undviks. Glaset och skärmen ger svetsaren skydd mot skadlig UV- och IR- strålning.