Laddar
Laddar
Laddar

Att välja rätt ögonskydd

Viktigt att tänka på vid val av ögonskydd:

  • Ögonskyddet ska vara väl anpassat till personen som bär det.
  • Passar inte glasögat som det ska, finns det risk att det uppstår glipor där farliga partiklar eller strålning kan tränga in och skada ögat.
  • Vi har alla olika ansiktsform och det finns inte ett glasöga som passar alla.
  • För att ett glasöga ska sitta optimalt är det många saker som spelar in, såsom både ansiktsbredd och ansiktsform.
     

Tre av de vanligaste orsakerna att skyddsglasögon inte används


Anledningen till att så många slarvar med ögonskydd beror oftast på någon an nedan anledningar. Men här handlar det om att välja rätt skyddsglasögon.

  1. Skyddsglasögonen immar igen och synfältet blir dåligt – Välj skyddsglasögon med omsorg och av hög kvalitet. Se till att välja ett skyddsglasöga som är imfritt.
  2. Skyddsglasögonen får lätt repor – Välj skyddsglasögon som inte riskerar att bli repiga genom att välja repfria. Även här är kvaliten viktig. Vi har ett stort urval av skyddsglasögon som har repskydd.
  3. Skyddsglasögonen sitter dåligt och obekvämt då annan skyddsutrustning används som till exempel hörselskydd – Här är det viktigt att välja tunna och mjuka skalmar på skyddsglasögonen när du behöver kombinera med annan skyddsutrustning.

Funktioner

Det är viktigt att välja funktioner utifrån den arbetsmiljö som ögonskyddet ska användas i. För att användaren ska vilja bära skyddet är även komforten väldigt viktig. Nedan beskrivs olika funktioner.

Repskydd

Linsen är belagd med en beläggning för att ge ett starkt repskydd som förlänger livslängden på ditt ögonskydd.

Imskydd

Linsen är belagd med en imskyddsbeläggning som motverkar imma på linsen. Många ögonskydd har en kombination av både rep- och imskydd.

Ställbar linsvinkel

Ger möjlighet att justera linsens vinkel mot ansiktet för optimal passform.

Ställbar skalmlängd

Ger möjlighet att ändra skalmlängden för bästa komfort och passform.

Utanpå glasögon (OTG)

Avsedda att passa utanpå befintliga glasögon. Skyddar dina ögon och dina vanliga glasögon samtidigt som du behåller synskärpan.

Mjuk näsbrygga

Mjuk näsbrygga för bästa användarkomfort.