Guide ENVI arbetshandskar – Innovativa och hållbara
Med en ny typ av arbetshandske siktar Guide Gloves på att bli det mest hållbara företaget i branschen.
I mer än 30 år har Guide Gloves arbetat efter mottot "rätt handske för rätt jobb". Lika länge har företaget hjälpt människor med säkrare och effektivare händer på jobbet.
Guide har nu lanserat en ny typ av arbetshandskar som möter morgondagens behov. Teknik och innovation används för att utveckla hållbara lösningar.
Detta har resulterat i Guide ENVI; ett hållbart alternativ till traditionella nitrilhandskar, som kännetecknas av nya, miljövänliga produktionsmetoder.
Miljövänlig produktionsmetod
Niclas Wiklund, produktchef på Guide Gloves, säger att hållbarhet är ett viktigt nyckelord för handsktillverkaren.
– ENVI, som är en förkortning av "Environmental Initiative" av Guide, är ett koncept med fullt fokus på att utforska och utveckla för att bidra till en bättre miljö och en bättre värld.
– Många av de initiativ vi ser i dag bygger på enbart återvinning. Det i sig är absolut viktigt för att stoppa nedskräpning och överkonsumtion av råvaror. Men den här återvinningsprocessen i sig innebär mycket transport och energi för att återskapa materialet till utgångspunkten och sedan bilda en tråd för en handske, förklarar Wiklund.
Produktexperten påpekar att om man verkligen vill göra skillnad för världens miljö så börjar idén redan innan den första produkten i återvinningsprocessen är gjord; nämligen genom att välja rätt komponenter och vilken produktionsmetod som ska användas och med vilka energiresurser.
– Guide Gloves har tagit denna utmaning ett steg längre genom att skapa Guide ENVI 3304. Det här är dagens mest miljövänliga produkt genom att 70 procent av textilmaterialet är tillverkat av stärkelse eller sockerbetor, istället för att använda råoljebaserad nylon-fiber. Detta gör det också möjligt att minska energianvändningen i produktionsprocessen.
Slitstark och flexibel arbetshandske
Redan genom att ta bort 70 procent av "dåligt" material från början sparar Guide Gloves miljön enorma miljöresurser och minskar CO2-utsläppen radikalt.
I det som så småningom kommer att bli en komplett serie hittar vi idag Guide 3304 ENVI. Detta är en bra allround, monterings- och arbetshandske med optimalt skydd, ergonomiska egenskaper och hög prestanda.
De kräver också 40 procent mindre energi under produktionen och är helt fria från skadliga kemikalier. Detta gör dem till de enda nitrilhandskarna som är godkända för livsmedelshantering enligt Eurofood och FDA.
Handsken kan dessutom användas när du använder enheter med pekskärm. Guide 3304 ENVI passar dig som arbetar med montering och efterbehandling, lätt industri, logistik eller för butiks- eller lagerarbetare.
Dessutom är ENVI-handsken OEKO-TEX®-certifierad, vilket innebär att produkten innehåller säkra textilier, och inga allergiframkallande färgämnen eller cancerframkallande färgämnen. Varumärket ger också en garanti för att produkten är testad för innehållet av klorerade fenoler, etsmedel och organiska tennföreningar som är allergiframkallande och hormonstörande ämnen.
Enligt Wikund i Guide Gloves är denna handske bara början på hur företaget kommer att tillverka handskar i framtiden.
– Under 2023 kommer fler element att läggas till i GUIDE ENVI-sortimentet för att ytterligare stärka Guide Gloves som den mest miljöfokuserade handsktillverkaren inom personlig skyddsutrustning.
Innovation som drivkraft
Guide Gloves är måna om att arbetshandskarna skyddar mot rätt saker, har rätt egenskaper, rätt passform och rätt storlek. Rätt arbetshandskar gör dig helt enkelt säkrare, bekvämare och effektivare på jobbet.
Dina händer är de viktigaste verktygen du har, och de utsätts för många risker under en arbetsdag.
– Vi får inte glömma att det här är skyddsprodukter och att Guide Gloves skyddar människors händer i industriellt tuffa miljöer, så materialet och dess prestanda måste alltid stå i fokus. För Guide ENVI är detta en av de viktigaste kontaktpunkterna för att ge maximalt skydd hela tiden samtidigt som vi minimerar vårt "fotavtryck" när det kommer till miljön, påpekar Wiklund.