Laddar
Laddar
Laddar

Miljö

Skydda - det rätta valet för miljön

Allt på ett ställe ger stora miljöfördelar

Om du anlitar oss har du tillgång till allt du behöver inom personlig skyddsutrustning, allt på ett ställe. Kombinera noggrant utvald skyddsutrustning med kurser, tjänster och hög kunskap för ett säkrare arbetsliv – där har du Skydda.

Hos oss kommer du att kunna samla ihop beställningar och leveranser från upp till 80 olika varumärken och leverantörer.

Färre bilar på vägen - minskat koldioxidavtryck

Lastning av lastbil med en pall Om du som återförsäljare gör en beställning som innehåller varor från fem olika leverantörer via Skydda så kommer du att få en total frakt från vårt lager. Det betyder en lastbil istället för fem olika som kör varor till dig. Det är smart logistik - och sparar miljön med reducerad transport, distribution och leveranser - du som kund sparar tid och pengar genom att beställa allt på ett ställe! Dessutom slipper du hantera flera olika leveranser och uppackningar.

Oeko-tex®

Många av våra produkter är tillverkade i material som är Oeko-tex godkänt. Bland andra Texstars, Blåkläders, Uvex och L.Bradors prioriterar att använda tyger och tillbehör som uppfyller Oeko-tex 100 standardklass 2, vilket gör att materialet är säkert att bära på kroppen. Oeko-tex-märkning innebär bland annat att slutprodukten inte får innehålla allergiframkallande färgämnen och kemikalier.  Du kan enkelt filtrera fram Oeko-tex-märkta produkter via filtret Miljömärkning.

Skärmdump med filterval Oeko-tek

Vi är ISO-certifierade

Skydda är ISO-certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö i enlighet med kraven i ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och ISO 45001:2018. Detta innebär att vi har dokumenterade rutiner för hur vi ska arbeta för att säkerställa nöjda kunder, minskad miljöpåverkan och en säker arbetsmiljö för anställda. Certifieringsföretaget DNV GL är kontrollorgan för vår verksamhet.

Miljöpolicy

Vår miljöpolicy uttrycker en vilja att koncernen skall ta sin del av ansvaret för att visa hänsyn till miljön och medverka till en varaktig hållbar utveckling.

  • Miljöarbetet skall bedrivas inom ramen för koncernens affärsidé och vara väl integrerat i det operativa arbetet.
  • Genom hög kompetens hos medarbetare och genom att ständigt utveckla koncernens kunskap om miljöeffekter kan en helhetssyn eftersträvas på miljöfrågorna.
  • Vid val av leverantörer samt produkter och tjänster ska minsta miljöpåverkan eftersträvas så långt som det är tekniskt möjligt, företagsekonomiskt rimligt och miljömässigt motiverat.