https://static.bb.se/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/Information_Library/Shoes/Pictures/SE/faktabanken_toppbild_640x250_skor.jpg

Skor och stövlar

Bra arbetsskor, skyddsskor och stövlar skyddar fötterna mot slag och fallande föremål, och motverkar även felbelastning och förslitningsskador. De kan kompletteras med inläggssula för bästa passform och stöd.

Att välja rätt arbetsskor

Att välja rätt typ av arbetsskor är inte alltid helt lätt. Ofta kanske man inte tänker på alla olika typer av risker man utsätter sig för. Det är viktigt att tänka igenom vilken typ av skydd du behöver. Behöver du tåhätta och/eller spiktrampskydd? Jobbar du i miljöer där du behöver tänka på att skon har bra grepp? Luftiga och vattentäta kan vara andra krav för att dina fötter ska må bra under en arbetsdag.

Läs mer om hur du väljer skor med rätt egenskaper för din arbetsmiljö. Vi hjälper dig med val av arbetsskor.

Generellt bör du tänka på att arbetet som du ska göra är avgörande vid valet av skyddsskor. Skyddsskor ska användas där inte vanliga skor räcker till för att skydda fötterna. De ska användas från det att du påbörjar arbetet tills det är avslutat för att undvika allvarliga konsekvenser. Det gäller bland annat på lager och byggarbetsplatser där du kan riskera att tappa något tungt på fötterna. Här hjälper vi dig vid val av olika tåhättor.

Alla skydds- och yrkesskor i vårt produktsortiment uppfyller EN-standarder och tillämpliga normer för arbetarskydd inom olika yrkesområden. Läs mer om våra standarder för arbetsskor här.

Vilken arbetssko ska jag använda för att undvika fotskador?

För att undvika fotskador är rätt sko för rätt behov är en bra början. Börja med att analysera vilka risker som din arbetsmiljö utsätter dina fötter för. Efter det så är det lättare att bestämma vilken typ av sko du har behov av. Har du eller är på väg att få problem med rygg/höft/sned belastning kan det också vara viktigt med en anpassad sula. Tänk på att en sko har en livslängd och tappar vissa egenskaper efter hand, såsom stötdämpning, halkskydd, stabilitet m.m. Läs mer om riskområdet fotskador.