Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore//CAS/Skydda/Attachment/News/SE/2018/Info_kundtjanst1_fullimage.jpg

Ny skatt på kemikalier i viss elektronik

2018-02-05

Från den 1 juli 2017 kom en ny skatt på kemikalier i viss elektronik att tas ut i Sverige. Syftet med detta riksdagsbeslut är att minska förekomst, spridning och exponering av farliga flamskyddsmedel. Mer om skatten och dess effekter kan ni läsa om på Skatteverkets hemsida.

Skydda i Sverige AB är registrerad som godkänd lagerhållare av den nya Kemikalieskatten. Det innebär att vid försäljning av produkter med berörda KN-nummer så gör Skydda inbetalningar av den nödvändiga skatten. De produkter som påverkas av skatten är främst vissa hörselskydd med radiomottagare och annan elektronik med varumärke Zekler, 3M PELTOR. Innebär således att Skydda kommer per den 1 mars 2018 justera priset på berörda produkter på grund av Skatteverkets nya punktskatt.